ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

25.3.10

Ήρθε το τέλος του Συνεταιριστικού μας ελαιοτριβείου ?

Μια πορεία 30 χρόνων του Συνεταιριστικού μας ελαιοτριβείου φαίνεται ότι έκλεισε τον κύκλο της. Είναι πλήγμα για την τοπική μας οικονομία είναι πλήγμα για την Μεταμόρφωση το λουκέτο που πιθανότητα θα μπει από το φθινόπωρο στο εργοστάσιο που στήριξαν από την αρχή της λειτουργίας του οι Σκαρμηγκαίοι .
Ας δούμε όμως τα γεγονότα αναλυτικά .
Η προμηθεύτρια εταιρεία των μηχανημάτων λειτουργίας της μονάδας προέβη στην κατάσχεση και απομάκρυνση των μηχανημάτων από τον χώρο του εργοστασίου.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια διότι μετά τον τελευταίο προ τριετίας εκσυγχρονισμό του εργοστασίου δεν πήραν ….δεκάρα τσακιστή από την διοίκηση του εργοστασίου με αποτέλεσμα το χρέος να ανέρθει στο ποσό των 180.000 ευρώ.
Το γιατί και το πώς φθάσαμε έως εδώ είναι μια …πονεμένη ιστορία. Το ελαιοτριβείο ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές σταδιακά όμως πολλοί παραγωγοί του γύρισαν την πλάτη με αποτέλεσμα η διαχείριση του από κερδοφόρα τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του να γίνει προβληματική και σήμερα τελείως ασύμφορη που πιθανά να το οδηγήσει στο οριστικό λουκέτο.
Ποιος φταίει ?
Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα μαζί με τους ψιθύρους που σέρνονται σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις αλλά ποτέ δημόσια . Προκειμένου να διαλυθούν οι ψίθυροι και να μην λασπωθούν υπολήψεις η διοίκηση θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο για να βρεθούν ….αν υπάρχουν υπεύθυνοι κακοδιαχείρισης και εν πάσει περιπτώσει αν έγιναν ατασθαλίες να πληρώσουν οι υπεύθυνοι όποιοι και εάν είναι αυτοί γιατί στην χώρα μας η ατιμωρησία είναι σύνηθες φαινόμενο με αποτέλεσμα όποιος πιάσει μια σφραγίδα και μια καρέκλα να μην διστάζει να βάλει το δάχτυλο στο μέλι γιατί γνωρίζει εκ των προτέρων ότι ουδέποτε θα τιμωρηθεί
Σε μια τελευταία προσπάθεια διάσωσης η διοίκηση του αγροτικού συνεταιρισμού Μεταμόρφωσης καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση το Σάββατο 27-3-10 και ώρα 19.00 στο χώρο του Δημοτικού σχολείου προκειμένου να συζητηθούν τα εξής θέματα.
1. Αντιμετώπιση οικονομικών προβλημάτων ( Χρέος Συν/σμού )
2. Εγγραφή – Διαγραφή μελών
3. Απολογισμός ελαιοκομικής περιόδου 2009-2010
Εάν δεν υπάρχει απαρτία η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο Σάββατο στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα