ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

1.9.10

Φαινόμενα διάλυσης στο Δήμο Παπαφλέσσα !!

«Κάθε ημέρα που περνά, οι δημότες και οι δημοτικοί σύμβουλοι απομονώνουν τον δήμαρχο »
Καταγγέλλει ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Αρισ. Αβραμόπουλος !!

H EΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 


Ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολιτεύσεως, στον Δήμο Παπαφλέσσα, αισθάνομαι, εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος, να καταθέσω δημόσια την μαρτυρία μου, για τα όσα τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν στον δήμο. Ο νυν δήμαρχος κ. Ψώνης, έχοντας υπερβεί πλέον κάθε όριο, κινείται σ' έναν προσωπικό δρόμο, στον οποίον όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα να συμπαρασύρει τους δημότες και τα συμφέροντα του δήμου. Οι ανακολουθίες έργων και λόγων, η καταστρατήγηση κάθε δεοντολογίας και δεσμεύσεως, έχουν οδηγήσει τους δημότες σε αγανάκτηση. Καθημερινό, θλιβερό φαινόμενο του τελευταίου καιρού, είναι οι επιθέσεις δημοτών εναντίον του κ. Ψώνη, είτε εντός είτε εκτός του Δημαρχείου, ένεκα των ασύστολων ψευδών και της συστηματικής κοροϊδίας εις βάρος τους….
Και ναι μεν, οι προσωπικές επιθέσεις προς οιονδήποτε – και ειδικώς προς εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες -είναι από εμάς (και πρέπει να είναι από όλους) καταδικαστέες, όμως, αγωνιζόμενοι από το πόστο μας, εδώ και χρόνια για τα συμφέροντα του ιστορικού μας δήμου, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημόσιους και θεσμικούς φορείς, ότι αποκλειστικώς φέρει την ευθύνη για τα φαινόμενα τούτα ο κ. Ψώνης. Ο οποίος διάλεξε να ασκήσει τα δημαρχιακά του καθήκοντα με συστηματική περιφρόνηση του Δημοτικού Συμβουλίου και συμπεριφορές ανεκδοτολογικού χαρακτήρα. Οι οποίες όμως καθίστανται -επειδή βρίσκεται στην θέση που βρίσκεται- επικίνδυνες για την τοπική κοινωνία και για τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκτός, όμως, από τις απανωτές συγκρούσεις και χειροδικίες του κ. δημάρχου με πολίτες έξαλλους από τις αμίμητες συμπεριφορές του, οι οποίες παραλύουν συχνά - πυκνά την λειτουργία του δήμου, οφείλω να αναφέρω προς κάθε αρμόδιο φορέα: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Νομαρχία Μεσσηνίας, υπουργείο Εσωτερικών και δικαιοσύνη -όπως και στον μεσσηνιακό λαό, μερικά, επιπλέον, τελευταία γεγονότα:
Α) Ο κύριος δήμαρχος με την συμπεριφορά του, έχει τινάξει στον αέρα,την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Μόλις το τελευταίο διάστημα, δύο δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολιτεύσεως, καταγγέλλοντας την συμπεριφορά του, εγκατέλειψαν την παράταξή τους.
Β) Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν την δημοτική οδοποιία δεν υλοποιούνται. Κυρίως, στην έδρα του δήμου αλλά και των διαμερισμάτων οι δημότες διαμαρτύρονται αγανακτισμένοι καθ' ότι οι προσβάσεις στις περιουσίες τους έχουν καταστεί αδύνατες. Με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τους αντικρίσουμε και να δικαιολογήσουμε την ανεξήγητη συμπεριφορά του δημάρχου. Διευκρινίζω δε, ότι αποφάσεις για έργα δημοτικής οδοποιίας, έχουν ληφθεί και προ τριετίας με χρήματα δεσμευμένα για τον σκοπόν αυτόν, και η μη υλοποίησή τους, παραμένει για μας, μυστηριωδώς ανεξήγητη.
Γ) Εδώ και ένα μήνα περίπου, έχει ληφθεί απόφαση του Δ.Σ. ως προς το θέμα της υδροδότησης του Δ.Δ. Παπαφλέσσα. Απόφαση, δηλαδή, για την επανασύνδεση του νερού της πηγής «Μεγάλη Βρύση», από το οποίο υδροδοτείτο με πληρότητα το χωριό Παπαφλέσσα, εδώ και 18 χρόνια. Αυθαιρέτως και παρανόμως, ο κ.Ψώνης –για λόγους σκοτεινούς που μόνον ο ίδιος γνωρίζει- αποσύνδεσε την υδροδότηση εδώ και περίπου τρία χρόνια. Το νερό της πηγής χύνεται στο ποτάμι και οι κάτοικοι υποφέρουν.
Εν κατακλείδι, ο δήμαρχος έχει γράψει στα παλιά του τα παπούτσια τις συστάσεις και παραινέσεις των διοικητικώς ανωτέρων του. Τώρα περιφρονεί και τις αποφάσεις του ανωτάτου οργάνου του δήμου μας, του Δημοτικού μας Συμβουλίου.Επιπροσθέτως δε, περιφρονεί και την ρητή έγγραφη εντολή του περιφερειάρχου μας, να συνδέσει εντός 3 ημερών το νερό της πηγής «Μεγάλη Βρύση» με το δίκτυο υδρεύσεως του Δ.Δ. Παπαφλέσσα και μας εκθέτει όλους μας.
Περιγράψαμε δύο - τρία χαρακτηριστικά περιστατικά. Υπάρχουν και εκατοντάδες άλλα. Κάθε ημέρα που περνά, οι δημότες και οι δημοτικοί σύμβουλοι απομονώνουν τον δήμαρχο. Και εμείς από την θέση που μας έταξε ο λαός δηλώνουμε ότι αυτή την απαράδεκτη πραγματικότητα, που δεν αξίζει στον ιστορικό μας δήμο και στα χωριά του, θα την ανατρέψουμε, μέχρι την τελική νίκη αγωνιζόμενοι, στα όρια της νέας περιόδου που ανοίγεται μπροστά μας με τον «Καλλικράτη».
Από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Καλαμάτας