ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

15.11.10

Κε Καφαντάρη ώρα για διαχειριστικό έλεγχο στον Δήμο Παπαφλέσσα !

Δεν υπονοούμε τίποτα αλλά υπάρχουν …μελανά σημεία !
Κε Καφαντάρη συγχαρητήρια για την πανηγυρική εκλογή σας αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Ας αρχίσουμε λοιπόν από τα …μελανά σημεία της δημοτικής αρχής Ψώνη .
Μετά τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 έφθασε ονομαστική χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ ύψους 230.000 ευρώ σε τρείς δόσεις με αιτιολογία την άμεση ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων διαμερισμάτων Μεταμόρφωσης-Μανιακίου και Παπαφλέσσα . Η Μεταμόρφωση από αυτά τα χρήματα δεν είδε …ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ . Σαν κάτοικοι της Μεταμόρφωσης έχουμε ρωτήσει αρκετές φορές που χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα χρήματα αλλά απάντηση δεν έχουμε πάρει .
Σε αίτηση της Προέδρου του Τ/Σ Μεταμόρφωσης Γαρυφαλιάς Μανιάτη αν χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα χρήματα και μάλιστα εν αγνοία της ο δήμαρχος κος Περικλής Ψώνης απάντησε εγγράφως πως από τα χρήματα που δικαιούταν η Μεταμόρφωση διέθεσε 40.000 ευρώ για το έργο αλλαγή δικτύου ύδρευσης από Δεξαμενή έως το Δημοτικό σχολείο Μεταμόρφωσης .Εδώ όμως έρχεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου που σε έγγραφη αίτηση της κας Μανιάτη απαντά δια …χειρός της τέως Περιφερειάρχη κας Αβούρη ότι το συγκεκριμμένο έργο έχει πληρωθεί από την Περιφέρεια μέσω του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ » με χρηματοδότηση 57.400 ευρώ .
Τελικά μπορούμε να μάθουμε από ποιόν πληρώθηκε το συγκεκριμένο έργο ;
Συνεχίζουμε …στην ίδια έγγραφη απάντηση ο κος Ψώνης αναφέρει ότι το ποσό των 35.000 μεταφέρθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ….γεώτρηση στο Βλαχόπουλο και ότι μετέφερε χρήματα από την συγκεκριμένη χρηματοδότηση για ….πυρασφάλεια στον Μαγκλαβα και στο Τ.Δ Μαργελίου που σημειωτέον δεν είναι .Πυρόπληκτο .Ρωτάμε λοιπόν με ποιο δικαίωμα ο κος Ψώνης και η παρέα του στον δήμο καταστρατηγεί τις ονομαστικές χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν με συγκεκριμένο σκοπό (άμεση ανασυγκρότηση πυροπλήκτων διαμερισμάτων ) και τελικά τα υπόλοιπα 130.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν και για ποιο σκοπό .Αφού ο κος Ψώνης …κωφεύει περιμένουμε από την δημοτική σας αρχή ( μετά από διαχειριστικό έλεγχο που θα διατάξετε ) να μας ενημερώσει για την διάθεση των χρημάτων και ποία έργα έγιναν στις πυρόπληκτες περιοχές . Σύντομα όμως θα επανέλθουμε με νέα ερωτήματα