ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

13.7.11

Ο Jack L Davis επίτιμος δημότης Πύλου – Νέστορος !

Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η Ανακήρυξη του κύριου Jack L Davis, καθηγητή της Ελληνικής Αρχαιολογίας (έδρα Carl Blegen) στο Πανεπιστήμιο Cincinnati των H.Π.Α. και Διευθυντή της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών στην Αθήνα, σε Επίτιμο Δημότη της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος και του απενεμήθη ο τίτλος του «Επίτιμου Δημότη» από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτριο Καφαντάρη. Κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής Συνεδρίασης την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011, παραβρέθηκαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι, παράγοντες της Αρχαιολογίας και πλήθος δημοτών μας.
Στην ειδική τελετή για την Ανακήρυξη στη Δημοτική Κοινότητα της Χώρας, …..
ο κ. Καφαντάρης κατά την προσφώνησή του προς τον αξιότιμο κύριο Καθηγητή, ανέπτυξε το εικοσαετές και πλέον έργο του κυρίου Καθηγητού για την ανάδειξη των μνημείων μας, την προβολή του πολιτισμού μας, την αναγνώριση της ιστορίας μας στον επιστημονικό κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη πολυετή και πολύπλευρη αρχαιολογική και ανασκαφική προσφορά του κυρίου Jack Davis στον Δήμο Πύλου-Νέστορος που συνεχίζεται αδιάλειπτα έως σήμερα.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Παναγιώτης Πετρόπουλος αφού ανέγνωσε την ομόφωνη απόφαση Ανακήρυξης, στη συνέχεια ο κύριος Δήμαρχος επέδωσε στον κύριο Καθηγητή περγαμηνή με τον τίτλου του Επίτιμου Δημότη καθώς και δώρο απονομής ένα αναμνηστικό κλαδί ελιάς από ορείχαλκο επάνω σε κοίλο γυαλί, ως σύμβολο ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών αλλά και ως βασικό και πανάρχαιο διατροφικό προϊόν της περιοχής μας.
Με το πέρας της τελετής, ανταλλάχθηκαν ευχές και συγχαρητήρια από τις δύο πλευρές και ακολούθως παρατέθηκε δεξίωση στους προσκεκλημένους, τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, την Διευθύντρια της ΛΗ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κα Ξένια Αραπογιάννη, διευθυντές ξένων Αρχαιολογικών Σχολών στην Αθήνα, συναδέλφους αρχαιολόγους του κυρίου Jack Davis καθώς και εκπροσώπους των Δημοτικών Αρχών και των Συλλόγων του τόπου μας.