ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

7.8.09

Μεταμόρφωση του Σωτήρος – Λαμπρός εορτασμός – Αγνόησαν τον Δήμαρχο


Λαμπρός εορτασμός χθές του ιστορικού μας Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία που έγινε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας ( ίσως ήταν οι περισσότεροι πιστοί που παρακολούθησαν τον εορτασμό τα τελευταία χρόνια ) . Μελανό σημείο του εορτασμού ήταν οι λάσπες και ο σκουπιδότοπος στον περιβάλλοντα χώρο .Ήταν λυπηρό το θέαμα να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα των πιστών και κατεβαίνοντας οι επιβάτες να πατάνε μέσα σε …βούρκο . Σε μια σιωπηλή διαμαρτυρία οι Σκαρμηγκαίοι «γύρισαν» την πλάτη στον δήμαρχο Παπαφλέσσα που λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών θέλησε να κάνει αισθητή την παρουσία του σε ένα ιστορικό χώρο του χωριού μας που δεν τον σεβάστηκε ποτέ και δεν τον σέβεται ακόμα .

Οι εργάτες καθαρισμού του δήμου δεν επαρκούν φαίνεται για ….μία ημέρα καθαρισμού στην Μεταμόρφωση.

Στο μεταξύ « Καταπέλτης ήταν στην ομιλία του προς τους πιστούς ο αιδεσιμότατος πατέρας Βασίλειος Γαιτάνης » αφού αναφέρθηκε στα έργα της ανάδειξης του εσωτερικού χώρου του ιστορικού μας ναού που γίνονται από την εφορεία Βυζαντινών αρχαιοτήτων υπενθύμισε στην Δημοτική αρχή ότι το έργο γίνεται χωρίς καμία συμμετοχή του δήμου και προειδοποίησε μην τολμήσει να το « καπηλευτεί κανένας για προεκλογικούς σκοπούς.»

Ίσως αγαπητοί αναγνώστες για τα πολιτικά πρόσωπα η μεγαλύτερη τιμωρία είναι η λαϊκή περιφρόνηση δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία να γυρνάς την πλάτη στους πρόσκαιρα ισχυρούς οι οποίοι καταλαβαίνουν με αυτόν τον τρόπο ότι αποχωρώντας από το πολιτικό γίγνεσθαι περνούν οριστικά στο πολιτικό περιθώριο και στην αφάνεια