ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2.8.13

ΧΩΡΑ:ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ 2013, 2-13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εδώ και σαράντα σχεδόν χρόνια κρατάει ζωντανός ο θεσμός των Νεστορείων.

Από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, συλλόγους αλλά και σημαντικούς προσκεκλημένους έχουν διοργανώσει πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Οι αγώνες δρόμου στους οποίους συμμετέχουν αθλητές όλων των ηλικιών σηματοδοτούν την έναρξη των Νεστορείων, την Παρασκευή 2 Αυγούστου. Στη συνέχεια και για τις επόμενες 10 ημέρες, ημερίδες, συναυλίες, θέατρο, παραστάσεις για παιδιά, παράδοση και τοπικές γεύσεις, συνθέτουν το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων οι οποίες θα διεξαχθούν στη Χώρα.

Προσπαθώντας να αναστρέψουμε το κλίμα της εποχής, ενθαρρύνουμε, υποστηρίζουμε, διατηρούμε, αναδεικνύουμε κατά το δυνατόν, το μεγαλύτερο φάσμα του πολιτισμού, μεταδίδοντας μηνύματα από τα πνευματικά και καλλιτεχνικά γνωρίσματα του λαού μας, τονίζει ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης.

Έτσι, το Σάββατο 3 Αυγούστου, στον κινηματογράφο REX ο Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Ζωγράφος θα προεδρεύσει στην ημερίδα με θέμα: Πρώιμος Καρκίνος του Μαστού, Από τη διάγνωση στη θεραπεία. Το βράδυ της ίδιας ημέρας αλλάζουμε τελείως διάθεση και διασκεδάζουμε με rock ήχους στη συναυλία που θα διεξαχθεί στο προαύλιο του Β’ Δημοτικού Σχολείου Χώρας.

Το απόγευμα της Κυριακής 4 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χώρας, θα τελεστεί παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο μετά αρτοκλασίας και υπό τη συνοδεία βυζαντινών ύμνων.

Η Δευτέρα 5 Αυγούστου είναι αφιερωμένη στο Περιβάλλον. Στις 21:00 στον  Κινηματογράφο Rex, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων και ειδικότερα το Σταθμό Μεσσηνίας, θα γίνει παρουσίαση του έργου που επιτελείται για την προστασία των άγριων ζώων και του περιβάλλοντος. 
Ο διαχειριστής του Σταθμού Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Γεωργακόπουλος θα μας μιλήσει για το έργο που γίνεται στην περιοχή μας, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα ζώα και πως μπορούμε να συμβάλλουμε ενεργά στην προσπάθεια διάσωσής τους.

Την Τρίτη 6  Αυγούστου κλόουν θα πλημμυρίσουν την κεντρική πλατεία της Χώρας  προσφέροντας άφθονο γέλιο και διασκέδαση στους μικρούς μας φίλους.
 
 Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο φιλικός αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στις ομάδες των παλαιμάχων Χώρας-Γαργαλιάνων θα είναι η αφορμή να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω και να θυμηθούμε παλιές ανέμελες εποχές.

Οι μαθητές του Β’ Δημοτικού Σχολείου Χώρας έχον δημιουργήσει τη δική τους θεατρική ομάδα και την Πέμπτη 8 Αυγούστου θα μας παρουσιάσουν την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος». 
 
Η Παρασκευή 9 Αυγούστου είναι επίσης ημέρα θεάτρου, καθώς ο Οργανισμός του Ελληνικού θεάτρου «Αιχμή» παρουσιάζει τν τραγωδία στου Αισχύλου «Αγαμέμων». 
Η παράσταση περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Τη μετάφραση έχει επιμεληθεί ο Κ. Πολιτόπουλος, σκηνοθετεί ο Γ. Νικολαϊδης και πρωταγωνιστούν οι Φωτεινή Φιλοσόφου, Ζαχαρίας Ρόχας, Γιάννης Νικολαΐδης.

Το Σάββατο 10 Αυγούστου ο Λαογραφικός Όμιλος Χώρας θα παρουσιάσει χορούς από την πατρίδας μας, στην κεντρική πλατεία. 
 
Την επόμενη ημέρα Κυριακή 11 Αυγούστου, το Θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου θα παρουσιάσει την αγαπημένη ελληνική κωμωδία του Γ. Τζαβέλα «Η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα».

Η Χώρα κατά βάση γεωργικός τόπος, με κύριο παραγόμενο προϊόν το ελαιόλαδο, δε θα μπορούσε να μη διοργανώσει μια βραδιά αφιερωμένη στο υγρό χρυσάφι του τόπου μας. 
 
Έτσι, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου η Ομάδα Παραγωγών «Νηλέας» θα βρίσκεται στον Πεζόδρομο της Χώρας όπου διοργανώνει Γευσιγνωσία για τις ποιότητες του ελαιολάδου.

Και όπως κάθε χρόνο η Γιορτή κρασιού στις 13 Αυγούστου θα κλείσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, με καλό κρασί, ζωντανή μουσική, αγαπημένες μελωδίες και πολύ κέφι και χορό.