ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

1.8.13

Ας γνωρίσουμε την Κλαούντια Ντέλμερ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΦΙΛΗ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΝΤΕΛΜΕΡ

– Από την Νέα Υόρκη στην  Μεσσηνία !


-Η φωνή της ,μας «πλημμυρίζει » Μεσόγειο


Σήμερα μας ταξιδεύει μουσικά, η Κλαούντια Ντελμέρ, μια εντελώς ξεχωριστή προσωπικότητα που λατρεύει και ζεί  στην Μεσσηνία .


Γεννήθηκε στην Ισπανία από Ιταλό πατέρα και Πολωνή μητέρα.


Έζησε αρκετά χρόνια στη Νέα Υόρκη όπου σπούδασε και ξεκίνησε την καριέρα της στην μουσική. Γοητεύτηκε από την ελληνική μουσική, εμπιστεύτηκε το ένστικτο της και ήρθε στη χώρα μας όπου συνεργάζεται με τον Μίμη Πλέσσα.


Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Μεσσηνία. Αγάπησε την Μεσσηνία σαν ιδιαίτερη της πατρίδα  ενώ με στοχευμένες ενέργειες προσπαθεί να αναδείξει την πλούσια παράδοση (μουσική, γαστρονομικη κ.α.) της περιοχής  μας για την οποία γνωρίζει πολλά περισσότερα απ’ ότι ο μέσος έλληνας.


Μιλάει άπταιστα Ελληνικά ενώ γνωρίζει επτά γλώσσες


Η Klaudia Delmer έχει τραγουδήσει :


Όπερα: Τον Orfeo στο "Orfeo ed Euridice" του Gluck, τον Paride στο "Paride ed Elena" του Gluck, την νύμφη στο "Daphne" του Marco da Gagliano, την Dido στο "Dido and Aeneas" τον Purcell, την Cornelia αλλά και τον Sesto στο "Julius Ceasar" τον Handel, την Lola στην "Cavaleria Rusticana" του Mascagni, την Berta στον "Barbiere di Seviglia" του Rossini, την Olga στο "Eugene Oniegin" του Tchaikovsky και την Clarina στο "Il campanello di notte" του Donizzetti. Musίcal: Την Dulcinea στο "Μan of la Mancha". Έργα για φωνή και ορχήστρα: "Shehrazade" του Ravel, "Εl amor brujo" του de Falla, "Άξιον Εστί" του Θεοδωράκη, "Les nuits d' ete" του Berlioz.


Επίσης έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ τραγουδιού.Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί στη Λυρική Σκηνή σε όπερες και μιούζικαλ με σκηνοθέτες τους: Γιάννη Καραχισαρίδη, Χριστόφορο Χριστοφή, Βασίλη Νικολαϊδη.


Έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα και την Ορχήστρα Σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ και με το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής του Θεόδωρου Αντωνίου.


Έχει δημιουργήσει δύο προσωπικά άλμπουμ τα :


- «Ainola» στα ελληνικά (στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης), Ισπανικά (στίχοι: Αντωνία Gala) και Ιταλικά (στίχοι: Klaudia Delmer) ,με τη μουσική του Νίκου Ξυδάκη και του Βαγγέλη Φάμπα


- «La Mar-Δρόμοι της θάλασσας» με  στίχους από  Έλληνες και Ισπανούς  ποιητές  και πρωτότυπη μουσική του Μίμη Πλέσσα


 'Εχει συμμετάσχει στους δίσκους: "1922, From Asia to Europe" του Μιχάλη Νικολούδη (1999), "Gypsies Bar" (1999), "Τα πιο μεγάλα πράγματα τα έζησα μικρός" του Γ. Αλουπογιάννη & 4 Εποχών (2000), "Γράμματα στην πατρίδα" των Nor Dar (2000).Είναι Καλλιτεχνικός διευθυντής του « Φεστιβάλ  Ίκαρος  » για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών (www.icarusfestival.com ) από το 2006 μέχρι  και σήμερα στο νησί της Ικαρίας ... ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει μουσική, χορό, εικαστικές τέχνες, τον κινηματογράφο και τα σεμινάρια .


Λόγω του ότι ζεί και εργάζεται στην Μεσσηνία το βάρος του Φεστιβάλ σηκώνει ο συνεργάτης της  ,συνθέτης  Βαγγέλης Φάμπας


Στην Νέα Υόρκη σπούδασε μουσική στο Mannes College of Music ενώ έχει κερδίσει διαγωνισμούς τραγουδιού  όπως  στη Ρόζα Ponselle και στο Lincoln Centre  της Νέας Υόρκης


Ενώ ταυτόχρονα  ‘εχει κάνει την μουσική επένδυση σε αρκετές ταινίες


Είναι παντρεμένη με  (συμπατριώτη μας ) Μεσσήνιο  και έχουν τρία παιδιά

 ΗΡΩΔΕΙΟ2007

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ