ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

3.12.13

Ανάγκη ανανέωσης, στο πολιτικό μας τοπίο !

Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Μάιο του 2014, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αλλαγή σελίδας ανανέωσης πολιτικών προσώπων.

Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι όλης της χώρας έχουν ανάγκη από νέα πρόσωπα με όραμα, γνώση, ικανότητες και αποφασιστικότητα για να απαντήσουν στις νέες προκλήσεις των καιρών.

Διαπλοκή, μίζες, πελατειακές σχέσεις είναι καθημερινές ειδήσεις στα δελτία των οκτώ ,στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων και στο διαδίκτυο.

Οι πολίτες δεν ψήφισαν, καταψήφισαν.

Η πρώτη απάντηση των πολιτών δόθηκε στις τελευταίες εκλογές  που τιμώρησαν με την ψήφο τους  τα κόμματα που θεωρούνται υπεύθυνα για την κατάρρευση της οικονομίας.

Παρόλα αυτά, η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού από τους πολίτες, δεν στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στις προσωπικότητες των νέων προσώπων που εξελέγησαν.

Μνημόνιο, αντιμνημόνιο, διακύβευμα χρεοκοπίας, έπαιξαν το βασικό ρόλο επιλογής ψήφου των πολιτών και όχι τα πρόσωπα.

Τα νέα πολιτικά κόμματα εκμεταλλεύθηκαν την δικαιολογημένη οργή της κοινωνίας, κέρδισαν την είσοδο στη Βουλή και νέα πρόσωπα βγήκαν στο προσκήνιο της πολιτικής αλλά δυστυχώς η πορεία τους εως τώρα έδειξε ότι το σύστημα τους ….αφομοιώνει.

Η ελληνική κοινωνία, ανεξάρτητα από ιδεολογικές ανατροπές, φάνηκε ότι είναι έτοιμη να ανοίξει το δρόμο στην ανανέωση πολιτικών προσώπων.

Ένα δρόμο που τα λεγόμενα άλλοτε μεγάλα κόμματα δε φαίνεται να ενστερνίζονται, ακολουθώντας τις παλιές μεθόδους επιλογής πολιτικών προσώπων ευθύνης.

Φοβούνται να ξεκινήσουν την ανανέωση, του κομματικού ιστού τους αξιοκρατικά.

Να αναδείξουν νέα, άφθαρτα πρόσωπα, προσωπικότητες, αναγνωρισμένου κύρους, με όρεξη και διάθεση κοινωνικής προσφοράς και φυσικά εκτός κομματικού σωλήνα.

Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε το τοπίο

Αν τα κόμματα  δεν έχουν πάρει ακόμα το μήνυμα ,αυτό θα δοθεί ξεκάθαρα στις κάλπες του Μαίου 2014 όπου οι εκτός κομματικών γραμμών υποψήφιοι με πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια από καταξιωμενες προσωπικότητες  των τοπικών  κοινωνιών  θα κάνουν το μεγάλο άλμα αφήνοντας πίσω τους το αμαρτωλό και σάπιο πολιτικό κατεστημένο που οδήγησε την χώρα μας σε αυτό το χάλι.

Β.Μ
 
Υ.Γ "