ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

15.11.16

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ KAI ΜΕΘΩΝΗΣ

Δυο νέα περιφερειακά ιατρεία εγκαινιάσθηκαν σήμερα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος. Ο λόγος για τα Π.Ι Βλαχόπουλου Π.Ι Μεθώνης, έργα τα οποία είναι ενταγμένα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013. 
Η ολοκλήρωση των νέων Περιφερειακών Ιατρείων έγινε στις αρχές του προηγούμενου μήνα και πλέον τα νέα ιατρεία στεγάζονται σε σύγχρονα κτήρια με καινούργιο ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Πέτρος Κωνσταντινέας και ο Υποδιοικητής της 6ης Δ.Υ.Π.Ε., κ. Μιλιτιάδης Ζαμπάρας, μαζί με τον τέως Δήμαρχο Μεθώνης κ. Μιχελή και τον τέως Δήμαρχο Παπαφλέσσα κ. Ψώνη. 
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη, Ο Περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα υγείας στην Μεσσηνία ιατρός Άγγελος Χρονάς  ,Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας, κ. Γιώργος Μπέζος η ενττεταλμένη δημοτικη σύμβουλος της Δ.Ε
Παπαφλέσσα Μαρία Αντωνοπούλου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλαχοπουλαίων Αθήνας Γιώργος Χρονάς  και τα Τοπικά Συμβούλια.


Σε σχετική του δήλωση ο κ. Καφαντάρης ανέφερε : «Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν διαχρονικά, ώστε ο τόπος μας να αποκτήσει δύο σύγχρονες δομές πρωτοβάθμιας Υγείας. Ο Δήμος είναι και θα είναι αρωγός σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την αναβάθμιση της παρεχόμενης φροντίδας πρωτοβάθμιας Υγείας. Για μας η Υγεία των πολιτών και οι συνθήκες περίθαλψης οι οποίες υπάρχουν στην περιοχή μας και η βελτίωση αυτών είναι προτεραιότητα μας».



 Πέτρος Τατούλης - «Μεγάλο το έργο της Περιφέρειας στον τομέα της

υγείας» 


Το μεγάλο έργο της Περιφέρειας στην αναβάθμιση και απόκτηση νέων δομών υγείας στην Πελοπόννησο υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και παράδοσης στους πολίτες των περιφερειακών ιατρείων Βλαχόπουλου, Πεταλιδίου και Μεθώνης την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά την παράδοση των δομών υγείας στον Άγιο Νικόλαο, sτη Μεσσήνη και την Πύλο, παραδίδει σήμερα τρεις νέες και σύγχρονες δομές υγείας, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν αρκούν οι σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις. Απαιτείται στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να είναι σε θέση να εκπληρώνουν την αποστολή τους». Ο κ. Τατούλης επανέλαβε την πάγια πολιτική θέση της Περιφερειακής αρχής ότι οι ευθύνη εποπτείας των δομών υγείας αποτελούν βασικό πυλώνα ολοκλήρωσης του Καλλικράτη και ότι θα πρέπει να περιέλθουν στην ευθύνη των αιρετών Περιφερειών. «Στόχος μας είναι να εντάξουμε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 έργο για τη στελέχωση των δομών υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» τόνισε ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εξέφρασε τη βούληση της περιφερειακής αρχής να προμηθευτεί κινητές μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές. Ο κ. Τατούλης σημείωσε τέλος ότι στο νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό και ενίσχυση των δομών υγείας ώστε να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας τόσο στους πολίτες, όσο και στους επισκέπτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα παραδίδεται και το σημαντικό έργο που υλοποιείται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περιφερειακά ιατρεία Βλαχόπουλου, Πεταλιδίου και Μεθώνης εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, δημοπρατήθηκαν και υλοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.