ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

16.4.17

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 131 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ..ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ!


ΙΣΤΟΡΙΚΟ γεγονός για όλη την Τριφυλία και την Ελλάδα αποτέλεσε η Ακολουθία της Ανάστασης που ολοκληρώθηκε με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη μετά από 131 ολόκληρα  χρόνια στην «Αγιά Σωτήρα του Μοριά» στη Χριστιανούπολη!

Ο υπέρλαμπρος ιστορικός Βυζαντινός Ιερός Ναός της «Μεταμορφώσεως του Σωτήρος» που ήταν η πρώτη έδρα της Μητρόπολης μας  στη Χριστιανούπολη . καθαγιάστηκε με το ανέσπερο φώς της Αναστάσεως του Κυρίου ψάλοντας το Χριστός Ανέστη το βράδυ
του Μεγάλου Σαββάτου.
Η τελετή ήταν συγκλονιστική παρουσία πλήθος πιστών από τη περιοχή, εκπροσώπβν της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας  ενώ το Χριστός Ανέστη εψάλη στο περίβολο του Βυζαντινού Ναού.
 Οι κάτοικοι με τον τοπικό σύλλογο φέτος αναβίωσαν το έθιμο του πετάγματος των γλόμπων που συμβολίζουν την Ανάσταση του Κυρίου, με αερόστατα τα οποία πέταξαν στον ουρανό!
Στην Ακολουθία της Ανάστασης παραβρέθηκαν εκτός από τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα υγείας Μεσσηνίας Άγγελος Χρονάς ,ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Φιλιατρών κ.Καναλουπίτης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ