ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

20.10.17

Το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης της Πύλου στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης της Πύλου-Νέστορος, απονεμήθηκε σήμερα στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο,από τον Α Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη καφαντάρη σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο.
«Η Εκκλησία δεν είναι απλά ο θεματοφύλακας του ιστορικού παρελθόντος, αλλά και ο εκφραστής του ανόθευτου και αναλλοίωτου ελληνοχριστιανικού
πολιτισμού» τόνισε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο που ομόφωνα του απένειμε την τιμητική αυτή διάκριση, ύστερα από πρόταση του δημάρχου, Δημητρίου Καφαντάρη, αλλά και για την πρόσκληση να συμμετάσχει στον εορτασμό της επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, μιας εορτής «με πολυδιάστατη σημασία και πολλά μηνύματα, τόσο προς τους Ευρωπαίους όσο και προς τον λαό μας».
Σε αυτό το σημείο του λόγου του, έκανε αναφορά στο γεγονός της νικηφόρου ναυμαχίας, που «μας υπομιμνήσκει το πνεύμα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των ευρωπαϊκών δυνάμεων για την απελευθέρωση ενός ευρωπαϊκού χώρου, ο οποίος εδοκιμάζετο και ασφυκτιούσε. Το πνεύμα, το οποίο απετέλεσε αρκετά χρόνια μετά έναν από τους πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο δεν πρέπει ούτε να αποδυναμωθεί ούτε και να αφανιστεί».
Επιπλέον, μίλησε για την ενότητα, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, που βοήθησαν να εδραιωθεί η ελευθερία, γιατί «ναι μεν η ελευθερία είναι κάτι που το κερδίζεις με αγώνες, αλλά απαιτεί περισσότερους αγώνες για να μπορέσεις να τη διατηρήσεις, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσεις ως κινητήρια δύναμη ανάπτυξης και ευημερίας του λαού».