ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

21.5.18

Χαμηλού επιπέδου η εκπροσώπηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην επέτειο της Μάχης στο Μανιάκι

Η 193η Επέτειος της Μάχης στο Μανιάκι που τιμήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου στο Μανιάκι και τη Φλεσσιάδα του Δήμου Πύλου- Νέστορος αν και είχε τη δέουσα λαμπρότητα , εντούτοις με μία δεύτερη ματιά, διαπίστωνε κανείς μία υποβάθμιση.

Και αυτό γιατί παρά το γεγονός πως υπήρξε εκπροσώπηση υψηλού επιπέδου, τόσο από την Πολιτεία όσο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν έγινε το ίδιο και από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων.

Η εκπροσώπηση των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν πολύ χαμηλή τόσο στην κατάθεση στεφάνων όσο και στην απουσία αγήματος του Στρατού.
Κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί και αυτό το γνωρίζουν όσοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις κάθε χρόνο.

Είναι κρίμα μία σημαντική μάχη στη διάρκεια της οποίας βρήκε θάνατο ο ήρωας Παπαφλέσσας να μην τιμάται, όπως της πρέπει και οι Ένοπλες Δυνάμεις να μην εκπροσωπούνται από υψηλόβαθμο στέλεχος.

Οι πρόγονοί μας έδωσαν τη ζωή τους για την δική μας Ελευθερία και το μόνο που θέλουν από εμάς είναι να μην τους λησμονούμε και να τους τιμούμε, όπως ταιριάζει στη θυσία τους.

Με τέτοιες ελλείψεις, όμως, δεν επιτυγχάνεται αυτό, αντίθετα μιλάμε για τυπικές εκδηλώσεις κενές περιεχομένου, που γίνονται για να γίνονται και όχι για να περάσουν μηνύματα, κυρίως στις νέες γενιές, για την υπεράσπιση της Πατρίδας και των ιδανικών του λαού μας.

Θέλω να πιστεύω πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί και του χρόνου οι εκδηλώσεις θα είναι μεγαλοπρεπείς και η εκπροσώπηση των Ενόπλων Δυνάμεων η καλύτερη δυνατή.

Μετά τιμής

Γεώργιος Χρονάς
Ανθυπαστυνόμος ε.α
Πρόεδρος Συλλόγου Βλαχοπουλαίων Αθήνας