ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

3.4.19

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ : Σύμμαχος του Ηλία Κανάκη το ωράριο - Αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες



ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΣΠΙΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ….

Σε αναβολή λόγω παρελεύσεως ωραρίου για τις 18 Σεπτεμβρίου 2019 ( όπως και η χθεσινή  δικάσιμος  για συκοφαντική δυσφήμηση  (του κου Καφαντάρη)  δια του τύπου ) οδηγήθηκε  σήμερα η νέα  δίκη του υποψηφίου δημάρχου Πύλου – Νέστορος  Ηλία Κανάκη  κατά του οποίου  ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας έχει απαγγείλει κατηγορίες για  συνολικά 4 ποινικά αδικήματα και συγκεκριμένα για: 

1) Ψευδή καταμήνυση 
2) Συκοφαντική δυσφήμηση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση   
3) Ψευδορκία μάρτυρα και 
4)Υπεξαγωγή εγγράφων. 

Η υπόθεση αφορά παραγγελία βιβλίων από τον Δήμο Πύλου- Νέστορος για τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου, για την οποία ο Ηλίας Κανάκης είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς τις Εισαγγελικές Αρχές και είχε προβεί σε σειρά σχετικών δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
  
Τα βιβλία, τα οποία αντί να παραδοθούν στον Δήμο παραδόθηκαν στον επιχειρηματία που τυχαίνει να είναι επικεφαλής δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης …
Ό ίδιος ο κος Ηλίας Κανάκης,με δηλώσεις του  είχε ανακοινώσει  ότι ο οδηγός μεταφορικής εταιρίας που του έφερε πράγματα που είχε παραγγείλει για την επιχείρησή του, του ζήτησε να παραλάβει και κάποια βιβλία που είχαν ως παραλήπτη το Δήμο Πύλου-Νέστορος, δεδομένου ότι ήταν Κυριακή και δεν θα έβρισκε κάποιον στο Δήμο να κάνει την παραλαβή.
Ο Ηλίας Κανάκης παρέλαβε τα βιβλία και ακολούθως κατέθεσε αναφορά στην εισαγγελία της Καλαμάτας στην οποία σημειώνει ότι τα βιβλία που στάλθηκαν στο Δήμο ήταν πολύ λιγότερα από όσα είχαν παραγγελθεί, εννοώντας ότι κάτι ύποπτο ενδεχομένως συμβαίνει…με κύριο στόχο να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο δήμαρχο Δημ.Καφαντάρη 

Η εν λόγω μηνυτήρια αναφορά κρίθηκε όμως από τον Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας ως ουσία αβάσιμη και τέθηκε στο Αρχείο, κατά δε του μηνυτή Ηλία Κανάκη απαγγέλθηκε κατηγορία για ψευδορκία μάρτυρα, διότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατέθεσε εν γνώση του ψέματα στη ανωτέρω μηνυτήρια αναφορά του.

Στην συνέχεια   ο Δήμος Πύλου- Νέστορος και ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης κατέθεσαν μήνυση   κατά του Ηλία Κανάκη αναφέροντας ότι : Τα δήθεν καταγγελλόμενα από πλευράς του κ. Κανάκη είναι παντελώς ανακριβή, ο δε κ. Κανάκης έχει υποπέσει σε σωρεία ποινικών αδικημάτων αναφορικά με το εν λόγω θέμα, καθόσον αναρμοδίως και παρανόμως παρέλαβε και αποσφράγισε δέματα και συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία που προορίζονταν για το Δήμο Πύλου-Νέστορος, πράξεις για τις οποίες θα λογοδοτήσει ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων,

Επί της ουσίας της υποθέσεως, διευκρινιστικά σας αναφέρουμε ότι η εκτέλεση της σχετικής σύμβασης για την προμήθεια Λεξικών και Βιβλίων για τα Κ.Δ.Α.Π. (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) του Δήμου μας, μέσω του Επιχειρησιακού Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-20120», με προϋπολογισμό μελέτης 16.885,80 ευρώ, πραγματοποιήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία σε τρείς φάσεις (29-9-2017, 5-10-2017 και 10-10-2017), εξαιτίας διαφορετικών χρόνων παραλαβής τους από την ανάδοχο εταιρεία μέσω των προμηθευτών της, ο δε Δήμος διαθέτει όλα τα νόμιμα παραστατικά και λοιπά σχετικά έγγραφα, από τα οποία αποδεικνύεται ότι ΟΥΔΕΝ ΕΠΙΛΗΨΙΜΟΝ υφίσταται, και τα οποία θα τεθούν στη διάθεση των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών προς διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του κ. Κανάκη αναφορικά με τα ψευδώς καταγγελλόμενα από μέρους του περί του αντιθέτου».        

Οι μηνυτήριες αναφορές του δήμου Πύλου – Νέστορος και του δημάρχου Δημ.Καφαντάρη  που ακολούθησαν  κρίθηκαν βάσιμες από τον εισαγγελέα εφετών  Καλαμάτας και εισήχθησαν  στο ακροατήριο για να εκδικαστούν σήμερα αλλά λόγω ωραρίου οδηγήθηκαν σε αναβολή .