ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

9.4.19

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ : Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε Πύλο και ΧώραΟ Δήμος Πύλου - Νέστορος  συμμετέχει στο πρόγραμμαΔωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας.  Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.
Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.                  
Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών.
Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.
Στo πλαίσιο της προσπάθειας πρόληψης και ενημέρωσης η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται:

Παρασκευή 12  Απριλίου 
Στην Χώρα, απέναντι  από το Δημαρχείο Χώρας
Τηλέφωνο για ραντεβού: 2763031200 από 9/4/19  (10.00-13.00) 

Σάββατο 13 Απριλίου 
Στην Πύλο, Πλατεία Νέστορος, έμπροσθεν Δημαρχείου 
Τηλέφωνο για ραντεβού:   2723360210  από 9/4/19 (10.00-13.00)              

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

·     Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
·     Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
·     Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
·     Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, δήλωσε τα εξής: « Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ως δημοτική αρχή να στηρίζουμε τέτοιου είδους δράσεις προληπτικής ιατρικής ούτως ώστε οι γυναίκες του δήμου μας να εξετασθούν και να ενημερωθούν σωστά. Είμαστε έμπρακτα ευαισθητοποιημένοι στα θέματα υγείας διοργανώνοντας κάθε τόσο εξετάσεις προληπτικού ελέγχου και ημερίδες ενημέρωσης των πολιτών γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας.»