ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

27.5.08

Ισόβια για 1.100 δέντρα χασίς στη Μεταξάδα


Ισόβια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας στο Βασίλειο Παναγόπουλο, κάτοικο Χώρας, σχετικά με υπόθεση χασισοφυτείας στη Μεταξάδα, όπου ανευρέθησαν 1.100 δενδρύλλια καθώς και δύο σάκοι με δεκάδες κιλά ινδικής κάνναβης. Στον Παναγόπουλο επεβλήθη και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, όπως και ποινή φυλακίσεως 2 ετών για συμμορία.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη φυτεία από αέρος στις 9 Οκτωβρίου του 2006, επιβαίνοντες σε ελικόπτερο της Αστυνομίας το οποίο είχε έρθει στη Μεσσηνία για έρευνες. Είχε προηγηθεί καταγγελία ότι υπάρχει μεγάλη χασισοφυτεία στη συγκεκριμένη περιοχή, έγιναν έρευνες αλλά αυτή δεν ανευρέθη, η καταγγελία επανήλθε και έτσι έγινε η από αέρος έρευνα στις 9/10/06.
Η φυτεία ήταν εκτάσεως 1,5-2 στρεμμάτων, με 1.100 δέντρα ύψους 2-4 μέτρων επιμερισμένα σε 9 λαχίδες, 3 αυτοσχέδιες δεξαμενές 20-25 κυβικών μέτρων καθεμιά, σκεπασμένες με ελαιόπανο για να μη διακρίνονται και μια σκηνή όπου ξεραινόταν χασίς.
Βρέυηκαν ακόμα και δύο τσουβάλια με δεκάδες κιλά χασίς, ενώ πολλά αντικείμενα οι φροντίζοντες τη φυτεία τα πέταξαν στο νερό για να εξαφανίσουν τα αποτυπώματα. Βρέθηκε και ένα σακίδιο, που ο κατηγορούμενος δέχθηκε ότι ήταν δικό του, το οποίο περιείχε δύο κινητά, εκ των οποίων το ένα του ανήκε. Στο σακίδιο βρέθηκαν ένα πακέτο τσιγάρα και ένα φυλλάδιο θρησκευτικού περιεχομένου, στα οποία εντοπίστηκαν αποτυπώματα του κατηγορουμένου.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε –χωρίς οι ισχυρισμοί του να γίνουν αποδεκτοί από το δικαστήριο- ότι το σακίδιό του είχε κλαπεί από το αυτοκίνητό του στην περιοχή, όπου είχαν πάει με ένα μάρτυρα για εκπαίδευση σκύλων κυνηγίου μερικές ημέρες πριν ανακαλυφθεί η φυτεία. Ο Παναγόπουλος παραδέχθηκε πως δεν δήλωσε την απώλεια. Επίσης, υποστήριξε πως ήταν στη Στούπα όταν βρέθηκε η φυτεία, όπου τον απασχολούσε στις ελιές ένας μάρτυρας.