ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

27.5.08

Καλαμάτα - Πεκίνο - Μόσχα οι "Δρόμοι της Ελιάς"

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα ανταποκριτών ξένου Τύπου στην Αθήνα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, διευθυντής του Πολιτιστικού Οδοιπορικού “Δρόμοι της Ελιάς” και πρόεδρος του Ελληνο – Αραβικού Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος.
Στη συνέντευξη ο κ. Καραμπάτος παρουσίασε τα προγράμματα της Παγκόσμιας Συνάντησης Μοτοσυκλετιστών, που θα γίνει στην Πύλο από 7 μέχρι 13 Ιουλίου, της μεταφοράς της “Φλόγας της Ειρήνης” σε 17 χώρες και στο Πεκίνο από μοτοσικλετιστές, από 14 Ιουλίου μέχρι 3 Σεπτεμβρίου και της μεγάλης “Γιορτής της Ελλάδας, της Ειρήνης και της Ελιάς”, που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 25 και 26 Αυγούστου. Παρόντες στη συνέντευξη ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στην UNESKO, συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο πρόεδρος του Δικτύου Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης Σπύρος Μερκούρης, ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου Τζαννέτος Καραμίχας και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μοτοσικλέτας Άγγελος Παβέλας.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
1. 55 Μοτοσυκλετιστές: 52 άντρες και 3 γυναίκες
2. 51 Μέρες ταξιδιού
3. 22.000 Χιλιόμετρα από την εκκίνηση μέχρι την επιστροφή
4. 15 Χώρες από τις οποίες θα διέλθει το οδοιπορικό
5. 7-9 Ωρες οδήγησης ημερησίως
6. 870 Χιλιόμετρα: Η μεγαλύτερη απόσταση που θα διανύσουν οι μοτοσυκλετιστές σε μια μέρα (τη 19η μέρα στην Κίνα από το Korgas στο Turpan)
7. 1.000 Ελιές θα μεταφερθούν από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία στη Μόσχα για να πλαισιώσουν τη Μεγάλη Γιορτή της Ελιάς που θα γίνει στην Κόκκινη πλατεία, κατά την επιστροφή του οδοιπορικού από το Πεκίνο
8. 4.620 Χιλιόμετρα θα καλυφθούν με τον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο
9. 28 Η ηλικία του μικρότερου μοτοσυκλετιστή
10. 62 Η ηλικία του μεγαλύτερου μοτοσυκλετιστή