ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

19.5.11

Ο Πρώτος κοινός εορτασμός αύριο στο Μανιάκι μετά από … 100 χρόνια !

Πλήρης επιβεβαίωση του δημοσιεύματος μας στις 1-5-2011
http://metamorfosis-messinias.blogspot.com/2011/05/100.html
Κοινός θα είναι φέτος ο εορτασμός για την επέτειο της μάχης του Μανιακίου το Μάιο του 1825, αύριο Παρασκευή 20 του μήνα, καθώς στο επίσημο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι εκδηλώσεις και στα Ταμπούρια και στο Μανιάκι.
Νωρίς το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας στα Ταμπούρια, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ολυμπίας και Τριφυλίας Χρυσόστομου και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση.
Στις 10.40 το πρωί οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στο Μανιάκι, όπου στον ιερό ναό Αναστάσεως του Χριστού θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα, κατά την οποία θα προστή ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Θα ακολουθήσει......
η κατάθεση στεφανιών από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Βουλής και των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος, τον πρόεδρο του Μανιακίου, τους εκπροσώπους της οικογένειας του Παπαφλέσσα και του Συλλόγου Μανιακαίων της Αθήνας.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Φίλιππος Μπογιατζής, διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας. Μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της περιοχής θα απαγγείλουν ποιήματα και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου.