ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

30.5.11

Καφαντάρης – Τατούλης: «Μεσσίες δεν υπάρχουν, ελπίδα είναι οι ίδιοι οι Πολίτες»

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2011 στις 6:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε υπηρεσιακή συνάντηση στο Δημοτικό Κατάστημα της Πύλου μεταξύ του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος, κ.Καφαντάρη Δημήτριο και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ.Τατούλη Πέτρου. Η συνάντηση έγινε παρουσία των Αντιδημάρχων του Δήμου καθώς και των Αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν θέματα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και παράλληλα θέματα που εντάσσονται στις άμεσες προτεραιότητες, τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος για την αναπτυξιακή του προοπτική. Κυρίαρχο θέμα στην συζήτηση αποτέλεσε η μέριμνα που πρέπει να δοθεί στην ένταξη και ολοκλήρωση των έργων του οδικού δικτύου που ενώνουν τον Δήμο με τα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς αναμένετε να συμβάλλουν στην τουριστική και συνάμα οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Ο κ.Καφαντάρης αναφέρθηκε στo έργo «Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης» ένα έργο τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας για τον Δήμο. Στο έργο αυτό, υλοποιείται ήδη η μελέτη από το ΥΠΕΧΩΔΕ και αναμένεται η οριστική ένταξη του όπως ο κ.Τατούλης ανέφερε, ώστε να λύσει πολλά αναπτυξιακά προβλήματα. Παράλληλα, κυρίαρχα οδικά έργα για την περιοχή είναι τα : «Ριζόμυλος-Κορώνη», «Σουλινάρι-Κορυφάσιο» και «Χώρα-Ρωμανού», τα οποία πρόκειται άμεσα να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Ο κ.Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου ««Σουλινάρι-Κορυφάσιο», του πρώτου τμήματος του έργου «Ριζόμυλου-Κορώνης» ,αλλά και τη βελτίωση της βατότητας και ασφάλειας του έργου «Χώρα-Ρωμανού» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκτελέσης Έργων…..
Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης των δύο πλευρών αφορούσε τα Δίκτυα Αποχέτευσης και τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Ο κ.Καφαντάρης ενημέρωσε τον κ.Τατούλη ότι λειτουργούν οι δύο Βιολογικοί της Πύλου και της Μεθώνης, ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του πολύπαθους έργου του Βιολογικού της Χώρα και την ένταξη στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ της κατασκευής του έργου του βιολογικού Καθαρισμού της Κορώνης.
Ζωτικής σημασίας για την ανάδειξη της περιοχής και την τόνωση του τουρισμού αποτελούν τα έργα αναπλάσεων τα οποία πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την επιχειρηματικότητα. Απαραίτητη κρίνεται η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Πύλου και η αξιοποίηση της Μαρίνας της, η οποία μπορεί να γίνει ένας σημαντικός μοχλός ανάπτυξης.
Με ιδιαίτερη ευαισθησία αναφέρθηκαν και οι δύο πλευρές στην παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Κάστρο της Κορώνης ώστε να ολοκληρωθούν, με την συμβολή του Υπουργείου, οι έως τώρα προσπάθειες για αναστήλωση και συντήρηση που χρίσουν άμεσης προσοχής. Παράλληλα, συζητήθηκε και η σύνταξη μελέτης για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στατικότητας που παρουσιάζει το Κάστρο της Μεθώνης αλλά και η διάβρωση της ακτής που σε ορισμένα τμήματα ξεπερνάει τα 500 μέτρα.
Ο κ.Τατούλης αναφέρθηκε στη συνέχιση της μελέτης του έργου κατασκευής του «Μιναγιώτικου Φράγματος».
Οι δύο πλευρές έμειναν ικανοποιημένες από την εξαιρετική και ποιοτική συζήτηση και έδωσαν την υπόσχεση τους για συνεχή συνεργασία για την ανάπτυξη του τόπου. Επισφραγίζοντας την διάθεση του για την πραγμάτωση των οραμάτων του για την περιοχή ο κ.Καφαντάρης χαρακτηριστικά δηλώνει : «Με πολλή δουλειά και συνεργασία μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί» ενώ ο κ.Τατούλης αναλογιζόμενος την ευθύνη όλων στην προαγωγή και ανάδειξη της Περιφέρειά κλείνει την συζήτηση τονίζοντας : «Μεσσίες δεν υπάρχουν, ελπίδα είναι οι ίδιοι οι Πολίτες».