ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

21.9.11

Σάρωσε τα πάντα ο ανεμοστρόβιλος στην Μεταμόρφωση !

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα στην Μεταμόρφωση !
Ξεριζωμένες αιωνόβιες ελιές ,σπασμένα δένδρα ,σκεπές αγροτόσπιτων που εξαφανίστηκαν σε δευτερόλεπτα ,κλειστοί αγροτικοί δρόμοι από πτώσεις δέντρων και χιλιάδες ελαιόδενδρα που δεν ….χρειάζονται συγκομιδή πλέον αφού ο καρπός τους εξαφανίστηκε μέσα στην δίνη του πρωτοφανούς ανεμοστρόβιλου που χτύπησε με μοναδική αγριότητα χθες το απόγευμα την περιοχή της Μεταμόρφωσης . Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι μιλούν για πρωτόγνωρο γεγονός που σε όλη την διάρκεια της ζωής τους δεν έχουν ξανααντικρύσει .
Όλοι πλέον μιλάνε για θαύμα γιατί ήταν ευτύχημα που το μέτωπο του ανεμοστρόβιλου το οποίο είχε πλάτος περίπου 100 μέτρων πέρασε σε απόσταση αναπνοής από το χωριό ενώ στο πέρασμα του άφησε πίσω εικόνες βιβλικής καταστροφής εικόνες που δεν μπορεί να πιστέψει ανθρώπινος νούς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν.Αλευράς καθώς και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης που ενημερώθηκαν για το εύρος των ζημιών απέστειλαν κλιμάκιο γεωπόνων για μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών στην αγροτική παραγωγή ενώ θα ακολουθήσουν αναλυτικές καταγραφές των ζημιών τις επόμενες ημέρες