ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

3.7.12

ΜΕΣΣΗΝΙΑ- Κατσουλόλιμνα ένα "παρθένο τοπίο" !

ΦΙΛΟΙ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΑΙΟΙ ΕΔΩ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΜΕ . Η ΚΑΤΣΟΥΛΟΛΙΜΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΔΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ -ΝΑΣΙΑ - ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΟΜΩΝΥΜΟΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΗΚΕ ΤΟ 1860 ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΤΑΦΩ . ΤΟ ΝΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΑΡΜΗΓΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ 1836 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ "ΔΟΙΑΚΙ"
Αποδεχόμενος στο κάλεσμα του πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου Βλαχόπουλου ¨Κατσουλόλιμνας¨ ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης και υπεύθυνος  δημοτικής ενότητας  Παπαφλέσσα  κ. Άγγελος Χρονάς βρέθηκε και ξεναγήθηκε από το Δ.Σ και τα μέλη του συλλόγου στο φαράγγι Βαϊνίτσι Κατσουλόλιμνα.
Το φαράγγι έχει μήκος 2 χμ. και βρίσκεται στη περιοχή Βλαχόπουλου Μεσσηνίας, απέχει 3χμ από το χωριό και 10 χμ  από το κέντρο του Δήμου Πύλου Νέστορος και τα Ανάκτορα του Νέστορα.
Φαράγγι πλούσιο σε βλάστηση από δέντρα πολλών ειδών όπως πλατάνια, αργιές, μουρτζιές. Επίσης συναντάμε πηγές, λίμνες, καταρράκτες και σπήλαια όπου έζησαν άνθρωποι τα χρόνια τα δύσκολα.
Στη συνέχεια μετά από πολλές λίμνες, καταρράκτες, και πήγες φθάνουμε στη μεγάλη λίμνη με το μεγάλο πια καταρράκτη που τα άφθονα νερά του έρχονται από την
Κατσουλόλιμνα πέφτουν στο σκαφίδι όπου έκαναν το μπάνιο τους οι Βλαχοπουλαίοι διότι η θάλασσα για αυτούς ήταν άπιαστο όνειρο την εποχή εκείνη.
Ο κ. Χρονάς αφού συνεχάρη τα ενεργά μέλη του Συλλόγου, σημείωσε ότι ο φυσικός πλούτος πρέπει να αναδεικνύεται και να προβάλλεται και ότι ο Δήμος  Πύλου-Νέστορος θα είναι αρωγός  σε τέτοιες δράσεις.
Και παροτρύνει τους επισκέπτες της Μεσσηνίας να απολαύσουν την ευχάριστη διαδρομή ώστε να γεμίσουν εμπειρίες από την προσφορά της ίδιας της φύσης.