ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2.6.13

ΜΑΝΙΑΚΙ - ΑΦΗ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΑ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ 2013

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα «Παπαφλέσσεια»  το Σάββατο 1  Ιουνίου 2013 ο Δήμος Πύλου - Νέστορος  συνέχισε για ακόμη μια χρονιά την λαμπαδηδρομία από τη ΤΚ Μανιακίου, της ΔΕ Παπαφλέσσα, του Δήμου Πύλου - Νέστορος τόπο θυσίας του Αρχιμανδρίτη ήρωα Γρηγορίου Παπαφλέσσα και των Αγωνιστών της Μάχης του Μανιακίου. 
Το πρόγραμμα περιλάμβανε Τρισάγιο στον τόπο θυσίας, αφή του Ιερού Φωτός από το καντήλι του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου (και μεταφορά της φλόγας για άναμμα της εστίας, στο χώρο του ανδριάντα του ήρωα.
        Ακολούθησε Εκκίνηση της Λαμπαδηδρομίας με μαθητές της Δ.Ε. ακολουθώντας τη διαδρομή Μανιάκι – Τουλούπα Χάνια – Βλαχόπουλο – Χατζή – Πετρίτσι – Καζάρμα – Ριζόμυλος – Βελίκα – Μεσσήνη – Καλαμάτα.
        Η Άφιξη Ιερής Φλόγας στο χώρο του Εθνικού Σταδίου Καλαμάτας με τη  λαμπαδηδρόμο μας, που την μετέφερε εντός του Σταδίου και  ανάβοντας το βωμό έδωσε το έναυσμα για την έναρξη των «Παπαφλεσσείων» αγώνων.
        Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος και Δ.Σ. Βάγγαλης Νικόλαος, ο Δ.Σ. Γαϊτάνης Δημήτριος, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Βλαχοπούλου, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού  Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης, εκπρόσωποι των Τοπικών Συλλόγων, υπάλληλοι του Δήμου, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βλαχοπούλου και πλήθος κόσμου. Το τρισάγιο τέλεσαν οι ιερείς Γαϊτάνης  Βασίλειος,  Παναγιωτόπουλος Αναστάσιος, Μαρινόπουλος Θεόδωρος και Μαθιός Ιωάννης.
Τελειώνοντας επισημαίνουμε την πρωτοβουλία για τη συνέχιση της τελετής της Αφής και τη αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Πύλου - Νέστορος κ. Καφαντάρη  Δημητρίου, ενώ απευθύνονται ευχαριστίες στην Ελληνική Αστυνομία για την ασφαλή μεταφορά της φλόγας και των μαθητών, το Νοσοκομείο Καλαμάτας το οποίο διέθεσε Ασθενοφόρο και Ιατρό καθώς και στους υπαλλήλους του Δήμου για τη συνεργασία τους στη λαμπαδηδρομία.