ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

4.6.13

Καταδίκη για χιλιάδες θανάτους από ΑΜΙΑΝΤΟ -Στην Μεσσηνία σιωπούν !!!

 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ;
 ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ "ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ "
-ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΤΙΖΕΤΕ ΝΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 
-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ;
Σε δεκαοκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάσθηκε, με απόφαση που εξέδωσε το εφετείο στο Τορίνο, ο Ελβετός βιομήχανος Στέφεν Σμιντχάινι για εκ προμελέτης πρόκληση σοβαρών βλαβών στην υγεία, που σχετίζονται με χιλιάδες θανάτους εξαιτίας της χρήσης αμίαντου από την Έτερνιτ Ιτάλια.

Ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος και συνιδιοκτήτης της βιομηχανίας Έτερνιτ Ιτάλια είχε καταδικασθεί πέρυσι σε δεκαέξι χρόνια κάθειρξη από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Τορίνου.

Ο έτερος κατηγορούμενος και πρώην συνιδιοκτήτης της βιομηχανίας ο Βέλγος βαρόνος Ζαν-Λουί Μαρί Ζισλέν Ντε Καρτιέ Ντε Μαρσιέν, απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, πριν από δυο εβδομάδες.

Η υπόθεση αφορούσε την χρήση αμίαντου από τις βιομηχανίες Έτερνιτ, στην Ιταλία. Υπολογίζεται ότι μόνον στην βιομηχανική μονάδα του Καζάλε Μονφεράτο, στην βόρεια περιφέρεια της Αλεσάντρια, ο αμίαντος μέχρι το 1986 (έτος κατά το οποίο σταμάτησε η παραγωγή) προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 1.500 ανθρώπων, εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.

Οι νεκροί σε όλη την Ιταλία —στην χώρα λειτουργούσαν άλλες τρεις μονάδες— υπολογίζεται ότι ανήλθαν σε 3.000, ενώ άλλοι τόσοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας λόγω του αμίαντου.

Η τοξική αυτή ουσία είχε χρησιμοποιηθεί εκτός των άλλων για να καλυφθούν πολλές στέγες σε σπίτια και αγροικίες κοντά στις βιομηχανίες και προκάλεσε καρκίνο του πνεύμονα και άλλες μορφές καρκίνου σε εκατοντάδες κατοίκους.

Σύμφωνα με τους δικαστές, οι εργαζόμενοι της Έτερνιτ Ιτάλια δεν διέθεταν κανέναν τρόπο να προστατεύον την υγεία τους και δεν υπήρξε ποτέ ούτε καν η στοιχειώδης ενημέρωση για τις ιδιότητες του αμίαντου, ότι δηλαδή η έκθεση στην ουσία αυτή και η εισπνοή μικροϊνών αμίαντου μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρες παθήσεις όπως μεσοθηλίωμα, καρκίνο του πνεύμονα και πνευμονοκονίαση.

Δεν τους είχαν παρασχεθεί ούτε τα στοιχειώδη μέσα για να μπορέσουν να προστατευθούν, όπως οι μάσκες και τα γάντια, ώστε να μην εισπνέουν μικροΐνες αμιάντου ή να έρχονται σε απευθείας επαφή με την συγκεκριμένη ουσία.

Οι δυο ιδιοκτήτες, σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη, συνέχισαν την παραγωγή και όταν ήταν βέβαιοι, πλέον, για τις ολέθριες συνέπειες του αμιάντου, έχοντας ως μόνο κίνητρο, την εξασφάλιση μεγαλύτερου κέρδους.

απο http://newsmessinia.blogspot.com/2013/06/blog-post_2844.html