ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

31.7.19

Αλλάζει η στέγη στο Ιερό Ναό Αγίων Πάντων

Στην έγκριση της προγραμματικής σύμβασης  προχώρησε στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για την εκτέλεση του έργου που αφορά την επισκευή της στέγης στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στη Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος 

Στην προγραμματική σύμβαση που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Μεταμορφώσεως του Δήμου Πύλου-Νέστορος θα συμμετέχουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. 
Το έργο αφορά στην αντικατάσταση της στέγης του Ιερού Ναού και η χρηματοδότηση είναι ύψους 88.000 ευρώ. 
Τα κονδύλια  προέρχονται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας και της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεισφέρει το ποσό των 70.854,34 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, προερχόμενο από το Τεχνικό Πρόγραμμα ΚΑΠ 20%, ενώ η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας θα διαθέσει 17.145,66 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, προερχόμενα από τον προϋπολογισμό της.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια, γνώμονας είναι η διάσωση και διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, καθώς και η διαφύλαξη του οικιστικού παραδοσιακού περιβάλλοντος.

 Η αντικατάσταση της στέγης του Ι.Ν. Αγίων Πάντων Μεταμορφώσεως θα αποκαταστήσει τις φθορές λόγω παλαιότητας και υγρασίας στο ναό, προσφέροντας πλέον μέγιστη στεγάνωση.