ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

16.4.08

Οδοιπορικό ειρήνης Καλαμάτα -Πεκίνο

Είκοσι δύο χιλιάδες χιλιόμετρα θα διανύσουν οδικώς πενήντα μοτοσικλετιστές από τη Μεσσηνία, για να μεταφέρουν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου μήνυμα πολυπολιτισμικής ειρηνικής συνύπαρξης. Πρόκειται για το Οδοιπορικό Καλαμάτα- Πεκίνο, όπου οι δρόμοι της ελιάς θα ενωθούν με τους δρόμους του μεταξιού.
Οι μοτοσικλετιστές, θα συναντηθούν στις 14 Ιουλίου στο ανάκτορο του Νέστορα στην Αρχαία Πύλο και από εκεί θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους με τελικό προορισμό το ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου, όπου λίγο πριν το άναμμα της ολυμπιακής φλόγας, θα μπουν μαζί με την ελληνική αποστολή και θα υψώσουν το σύμβολο της ειρήνης, την ελιά, "θα ανάψουν", όπως λένε οι ίδιοι, "τη φλόγα της ειρήνης".
Οι οδοιπόροι υπολογίζουν ότι θα βρίσκονται στο Πεκίνο στις 5-6 Αυγούστου.
Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι Ελλάδα- Τουρκία- Γεωργία- Αρμενία- Αζερμπαϊτζάν- Ιράν- Τουρκμενιστάν- Ουζμπεκιστάν- Καζακστάν- Κιργισία- Κίνα, Πεκίνο.
Η επιστροφή θα γίνει από την Μογγολία με τον υπερσιβηρικό μέχρι τη Μόσχα, και από εκεί στην Ελλάδα, περνώντας από Λευκορωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Σερβία, Ουγγαρία και Π.Γ.Δ.Μ. Το ταξίδι θα διαρκέσει συνολικά έξι εβδομάδες.
Στο οδοιπορικό για το Πεκίνο θα συμμετάσχουν οδοιπόροι και από άλλες χώρες της Ευρώπης καθώς και από αραβικές χώρες, οι οποίοι θα έλθουν στην Ελλάδα με αφορμή την Συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών που θα γίνει στην Πύλο από τις 9 μέχρι 13 Ιουλίου και αναμένεται να προσελκύσει περίπου 3.000 μοτοσικλετιστές. "Στόχος της συνάντησης αυτής", είναι "μέσω της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι μοτοσικλετιστές που θα έλθουν στην Πύλο, να προβληθεί διεθνώς το μήνυμα ότι παρόλη την καταστροφή που υπέστη η Ηλεία και λιγότερο η Μεσσηνία, η ζωή εξακολουθεί να υπάρχει εκεί και γίνονται προσπάθειες να διατηρήσουμε την τουριστική ανάπτυξη".
Χίλιες ελιές θα "πρασινίσουν" την κόκκινη πλατεία
Στη Μόσχα οι διοργανωτές του οδοιπορικού προετοιμάζουν μία μεγάλη γιορτή στην Κόκκινη Πλατεία, όπου θα μεταφερθούν χίλια ελαιόδενδρα από όλες τις χώρες της Μεσογείου, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης κανονίζονται ακόμη σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών, Τουριστικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού.