ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

21.2.10

Ροντούλης - Είναι πρόκληση οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι να εισπράττουν ΔΥΟ μισθούς

Eπίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ κ. Αστέριος Ροντούλης για τους διπλούς μισθούς των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Ροντούλης επισημαίνει: «Σύμφωνα με το Ν. 3463/2006, άρθρο 136, περίπτωση α’ παρ. 8, που αναφέρεται στους Δημάρχους και Κοινοτάρχες που προέρχονται από τον δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, «τα αιρετά όργανα Δήμων και Κοινοτήτων, στα οποία χορηγείται ειδική άδεια, για όλο το διάστημα της θητείας τους, υποχρεούνται να επιλέξουν είτε τις αποδοχές της οργανικής τους θέσεις είτε τα έξοδα παράστασης που δικαιούνται» και προσθέτει: «Όμως, η διάταξη αυτή του νόμου, δεν τέθηκε ποτέ σε ισχύ, αφού σύμφωνα με το Ν. 3613/2007, άρθρο 24, παρ. 1, ανεστάλη «από 1-1-2007 μέχρι την έκδοση του προεδρικού διατάγματος που προβλέπεται από την περίπτωση δ’ του άρθρου 135 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων».
Επειδή οι διπλοί μισθοί που εισπράττουν οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελούν πρόκληση, ιδιαίτερα σε εποχή οικονομικής λιτότητας και οικονομικής κρίσης σαν αυτή που διανύουμε, επισημαίνει ο κ. Ροντούλης ερωτά να μάθει:
Θεωρεί η Κυβέρνηση σωστή τη λήψη του μισθού της οργανικής θέσης και των εξόδων παράστασης από τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Εάν όχι, προτίθεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να προχωρήσει στην απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία, έτσι ώστε οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αμείβονται μόνο από μία πηγή και όχι από δύο, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα;
από newsmessinia