ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

22.2.11

Σύσκεψη Καφαντάρη με αρχαιολόγους στον Δήμο Πύλου –Νέστορος !

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το Δημαρχείο του Δήμου Πύλου - Νέστορος ανάμεσα στον Δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη και του επιτελείου του με την Προϊσταμένη της ΛΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κ. Αραπογιάννη Ξένη και την Προϊσταμένη του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων της ως άνω Εφορείας κ. Πίκουλα Δήμητρα.
Σκοπός της σημερινής συνάντησης ήταν η συζήτηση όλων των ζητημάτων σχετικά με τα έργα που ήδη πραγματοποιούνται αλλά και για αυτά που είναι αναγκαία να γίνουν στο μέλλον για την ανάδειξη των Κλασσικών Πολιτιστικών Μνημείων της Αρχαιότητας που βρίσκονται εντός του διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου.
Οι κκ. Αραπογιάννη και Πίκουλα, μετά το καλωσόρισμα του Δημάρχου κ. Καφαντάρη προέβην σε μια ευρεία ενημέρωση, κατ’ αρχήν, ως αναφορά την πορεία του έργου «Προστασία και Ανάδειξη του Ανακτόρου του Νέστορα» που βρίσκεται στο λόφο του……
Επάνω Εγκλιανού, καθώς και την πορεία των μελετών του έργου «Αντικατάσταση Στεγάστρου» του ως άνω αναφερόμενου Ανακτόρου. Συμφωνήθηκε μάλιστα. η συνεργασία των δύο πλευρών για την ανάδειξη της μοναδικότητας του συγκεκριμένου αρχαιολογικού μνημείου το οποίο αποτελεί ίσως και το μοναδικό ανάκτορο της Μυκηναϊκής Εποχής που σώζεται σε τόσο καλή κατάσταση όπως παραδέχθηκε και η κ. Αραπογιάννη.
Επιπλέον, διαπιστώθηκαν από τις εκπροσώπους της ΛΗ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων τα προβλήματα που υφίστανται στο κτίριο του Μουσείου της Χώρας. Ο Δήμαρχος κ. Καφαντάρης δεσμεύτηκε για την εκπόνηση «Μελέτης επισκευής του Μουσείου της Χώρας» καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο Μουσείο της Πελοποννήσου και μαζί με την ανάδειξη του Ανακτόρου του Νέστορα μπορεί να αποτελέσει ενιαίο τουριστικό πρόγραμμα για την προσέλκυση επισκεπτών. Συμπληρωματικά αναφέρθηκαν και τα προβλήματα του κτιρίου «Μπάρκα» που βρίσκεται στη Χώρα και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για τη σύνταξη «Μελέτης για επισκευή του κτιρίου Μπάρκα» ώστε να ενταχθεί και να χρησιμοποιηθεί στο ως άνω σχεδιαζόμενο τουριστικό πρόγραμμα.
Τέλος, η κ. Αραπογιάννη ενημέρωσε τον Δήμαρχο για όλες τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς της ΛΗ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων για τον καθαρισμό, την συντήρηση και την ανάδειξη του μεγάλου αριθμού των Θολωτών Μυκηναϊκών Τάφων που βρίσκονται εντός του Δήμου Πύλου – Νέστορος, καθώς και τις συνεχείς προσπάθειες που γίνονται για την ανάδειξη όλων των αρχαίων μνημείων της ευρύτερης περιοχής (όπως Βοϊδοκοιλιά, Ίκλαινα κτλ.).
Ο Δήμαρχος έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την συνάντηση ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία.