ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

1.3.11

Συνάντηση Δημ. Καφαντάρη – Βασίλη Καπέλιου στην Πύλο !

Την Τρίτη 1η Μαρτίου 2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο του Δήμου Πύλου - Νέστορος μεταξύ του Δήμαρχου Δημήτρη Καφαντάρη και του πύραρχου Βασίλη Καπέλιου (Διοικητή Π.Υ. Καλαμάτας), του υποπυραγού κ. Γεωργακόπουλου (Διοικητή Π.Υ. Γαργαλιάνων) και της Προϊσταμένης Π.Υ. Πύλου κ. Διονυσοπούλου.
Ο σκοπός της σημερινής συνάντησης ήταν η ενημέρωση από κοινού για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρθηκε στα εξής θέματα:
α) σχετικά με το κτιριακό ζήτημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Πύλου αναπτύχθηκαν όλες οι ενέργειες που γίνονται από πλευράς του Δήμου για την εύρεση νέου χώρου στέγασης ώστε να είναι άμεσες οι επεμβάσεις και να υπάρχει καλύτερη επιχειρησιακή οργάνωση,
β) ως αναφορά τα οχήματα που είναι απαραίτητα ο κ. Καφαντάρης ανακοίνωσε ότι
αναμένεται η ένταξη στο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενός νέου πυροσβεστικού οχήματος που έχει δωρηθεί στον τέως Καποδιστριακό Δήμο Μεθώνης, και
γ) ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος ενημέρωσε ότι θα ζητήσει, ήδη έχουν γίνει επαφές, με έγγραφό του από τον Αρχηγό της Π.Υ. την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Πύλου σε Σταθμό και γι’ αυτό το λόγο σχεδιάζει να παραχωρηθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία οικοπεδικός χώρος για την ανέγερση των μόνιμων σύγχρονων εγκαταστάσεων του μετέπειτα αναβαθμισμένου Πυροσβεστικού Σταθμού.
Ο Διοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας έμεινε ευχαριστημένος από όλες τις ενέργειες που έχει ήδη κάνει ο Δήμαρχος και πρότεινε να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη για να ρυθμιστούν όλα τα ζητήματα που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα και την περίπτωση ανάγκης σε κοινό πλαίσιο συνεργασίας.
Επιπλέον, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων αναφέρθηκαν σε ελλείψεις που υπάρχουν σχετικά με τις αντιπυρικές ζώνες ενώ όλοι μαζί συμφώνησαν σε έναν ακέραιο προγραμματισμό για όλες τις ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση και δεσμεύτηκαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για την καλύτερη επίλυση όλων των ζητημάτων.