ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

16.6.11

Παγετός 2008 η μεγάλη αδικία στην Πυλία !

Η Πυλία πληρώνει τα « παιχνίδια » Δράκου !
Ανάστατοι είναι οι αγρότες της περιοχής της τέως επαρχίας Πυλίας από τις αποζημιώσεις των ΠΣΕΑ που ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ οι οποίοι μένουν εκτός (από τις αποζημιώσεις των ΠΣΕΑ ) αν και η ζημιά που προκλήθηκε στις καλλιέργειες τους στον πρωτόγνωρο παγετό του 2008 υπερβαίνει το σε πολλές περιπτώσεις το 60% .
Ας θυμηθούμε το ιστορικό
Ο πρωτόγνωρος παγετός του Φεβρουαρίου του 2008 επέφερε μεγάλες καταστροφές στα Δ.Δ Βλαχόπουλου –Μεταμόρφωσης –Μυρσινοχωρίου –Κορυφασίου –Γιάλοβας – Ρωμανού κλπ . της Πυλίας καθώς επίσης σε ΔΔ της τέως επαρχίας Τριφυλίας .Χώρα –Αμπελόφυτο –Πύργος Γαργαλιάνοι κλπ..
Ο τέως Νομάρχης Δημήτρης Δράκος χαρακτήρισε όλη την Μεσσηνία σαν ενιαία ζώνη ( για εκλογικές σκοπιμότητες ) με επακόλουθο οι ζημιές του 60% στην Πυλία και Τριφυλία να προστεθούν στις μηδενικές ζημιές της Καλαμάτας και της Μεσσήνης και ο μέσος όρος ζημιών να βγεί στο 28% σε όλη την Μεσσηνία με αποτέλεσμα να μην «πιάσει » το όριο του 30% που θέτει ο ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις. Στις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν ο ΕΛΓΑ χωρίζει την Μεσσηνία σε 4 ζώνες με βάση τις τέως επαρχίες και το όριο το «πιάνει μόνο η Τριφυλία » Διαβάστε τώρα το ….εξωφρενικό .
Στα σύνορα των δύο τέως επαρχιών ( Τριφυλίας – Πυλίας ) όσες καλλιέργειες ανήκουν στην Τριφυλία δικαιούνται αποζημιώσεων τα όμορα όμως κτήματα που ανήκουν στην Πυλία μένουν …εκτός ( βλέπεται ο παγετός έβαλε ….διαχωριστική γραμμή πάνω στα σύνορα !! )
Αν αυτό δεν είναι η ….απόλυτη ΚΟΡΟΙΔΙΑ των αγροτών τότε πως μπορεί να χαρακτηριστεί ;