ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

7.6.11

Αφή και λαμπαδηδρομία της φλόγας για τα Παπαφλέσσεια στο Μανιάκι !

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα «Παπαφλέσσεια» το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 ο Δήμος Πύλου- Νέστορος συνέχισε για ακόμη μια χρονιά την λαμπαδηδρομία από τη ΤΚ Μανιακίου, της ΔΕ Παπαφλέσσα, του Δήμου Πύλου - Νέστορος τόπο θυσίας του Αρχιμανδρίτη ήρωα Γρηγορίου Παπαφλέσσα και των Αγωνιστών της Μάχης του Μανιακίου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε Τρισάγιο στον τόπο θυσίας, αφή του Ιερού Φωτός από το καντήλι του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου (και μεταφορά της φλόγας για άναμμα της εστίας, στο χώρο του ανδριάντα του ήρωα.
Ακολούθησε Ομιλία κ. Άγγελου Χρονά Δ.Σ. και Προέδρου της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Πύλου-Νέστορος και Εκκίνηση της Λαμπαδηδρομίας με μαθητές της Δ.Ε. ακολουθώντας τη διαδρομή Μανιάκι – Τουλούπα Χάνια – Βλαχόπουλο – Χατζή – Πετρίτσι – Καζάρμα – Ριζόμυλος – Βελίκα – Μεσσήνη – Καλαμάτα.
Η Άφιξη Ιερής Φλόγας στο χώρο του Εθνικού Σταδίου Καλαμάτας, τόπο τέλεσης των Διεθνών Αγώνων Στίβου «ΤΑ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ» σήμανε και την έναρξη των αγώνων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Δ.Σ. και Πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Σαρδέλης Ιωάννης, ο Δ.Σ. Γαϊτάνης Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Μανιακίου Θεοδωρακόπουλος Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Παπαφλέσσα Παναγόπουλος Χρήστος ο Πρόεδρος του συλλόγου Αθηναίων, Βλαχοπούλου κ. Χρονάς Γεώργιος, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Βλαχοπούλου, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθηναίων Μανιακίου και πλήθος κόσμου. Το τρισάγιο τέλεσαν οι ιερείς Παναγιωτόπουλος Αναστάσιος και Μαρινόπουλος Θεόδωρος