ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

30.5.13

Θαν.Πετράκος –Με πρακτικές του χθες ,οραματίζεται μέλλον!!!

Μας εκπλήσσει για μία ακόμα φορά,η  «κουτοπονηριά » του Βουλευτή Θαν. Πετράκου  με την ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας προκειμένου να «εκμεταλλευτεί »  για λόγους ψηφοθηρίας ,μία δίκαιη  «προσωρινή » διαμαρτυρία των κατοίκων της πρώην Δ.Ε  Παπαφλέσσα για την απόσπαση για ΕΝΑ μήνα ….του ενός  εκ των δύο αγροτικών ιατρών από το Περιφερειακό ιατρείο Βλαχόπουλου  που εξυπηρετεί 1.000 κατοίκους στο Κ.Υ.Γαργαλιάνων που εξυπηρετεί πάνω από 10.000 ασφαλισμένους  ταυτόχρονα με την απόσπαση επίσης  ενός αγροτικού ιατρού από το Κ.Υ.Πύλου στους Γαργαλιάνους για μικρό χρονικό διάστημα έως μέσα από γραφειοκρατικές  διαδικασίες πληρωθούν οι θέσεις και οι αποσπασμένοι (προσωρινά ) ιατροί επιστρέψουν στις θέσεις τους .
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Την ανάκληση της μετάθεσης ζητάει με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.
«Η μετάθεση – μετακίνηση του επιμελητή Β ιατρού κ. Γιαννέλου Ηλία από το Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου Ν. Μεσσηνίας στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων έχει προκαλέσει έντονη αντίδραση σε όλη την περιοχή. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν εκδώσει ομόφωνες αποφάσεις τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου-Νέστορος όσο και τα Τοπικά Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε Παπαφλέσσα στις οποίες τονίζουν ότι η μετακίνηση του ιατρού θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των πολιτών των Τ.Κ. Βλαχόπουλου, Μεταμόρφωσης, Μανιακίου, Παπαφλέσσα και Μαργελίου, η πλειοψηφία των οποίων είναι μεγάλης ηλικίας», σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ερώτησή του ο Θανάσης Πετράκος, που υπογραμμίζει επίσης: «Επιπλέον είναι αδιανόητο να έχει εγκριθεί η κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου στο Βλαχόπουλο προϋπολογισμού 260.00 ευρώ και την ίδια στιγμή να μετατίθεται το προσωπικό που θα το λειτουργήσει».
 
Υ.Γ 
 
ΔΕΝ είδαμε όμως την ίδια ευαισθησία από τον κο Πετράκο για την Δ.Ε Παπαφλέσσα για το θέμα του Αμιάντου  στο δίκτυο ύδρευσης  του συνδέσμου ύδρευσης «ΤΕΛΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ » που επί …40 χρόνια « στάζει δηλητήριο » στις βρύσες τους .
ΔΕΝ είδαμε την ίδια ευαισθησία από τον κο Πετράκο στο θέμα της επέκτασης του ΠΟΠ Καλαμάτα σε όλη την Μεσσηνία και αφορά κυρίως το Βλαχόπουλο ένα κατ΄εξοχήν  γεωργικό χωριό  με συνολική παραγωγή που υπερβαίνει  τους 1.000 τόννους .
Φθάνουν λοιπόν   τα ….καθρεφτάκια   στους ιθαγενείς κε Πετράκο οι ενέργειες σας, μας  γυρνάνε 40 χρόνια πίσω … ενώ υποτίθεται ότι ….αντιπροσωπεύεται το μέλλον