ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

22.3.16

Α.Χρονάς: Τα έργα στο Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου θα ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγράμματος

Αυτοψία στις εκτελούμενες εργασίες

Αυτοψία στις εργασίες που εκτελούνται στο Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου, πραγματοποίησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου –Εντεταλμένος για θέματα υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Άγγελος Χρονάς την Τρίτη 22 Μαρτίου.
Τον κ.Χρονά συνόδευε η Μαρία Αντωνοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος Πύλου –Νέστορος, Αρμόδια Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βλαχόπουλου Σάκης Ψώνης.
Ο κ.Χρονάς είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των εργασιών και διαβεβαίωσε πως έχουν γίνει από πλευράς Περιφερειακής Αρχής,  όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα εντός του χρονικού πλαισίου που ορίζει η σύμβαση.
Το Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου αποτελεί σημαντικό έργο για την περιοχή και κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαίο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Μεσσηνία σε συνδυασμό πάντα και με τα άλλα εκτελούμενα έργα.
Πρόκειται για έργο  που υλοποιείται με χρήματα του ΕΣΠΑ, και έχει συνολική δαπάνη 260 χιλιάδες  ευρώ.
Η κατασκευή του έργου περιλαμβάνει ανέγερση  νέου ισογείου κτιρίου,  εμβαδού 75.96m2 και όγκου 361,33m3. Η κεντρική είσοδος έχει τοποθετηθεί σε ημιυπαίθριο χώρο εμβαδού 10,55 m2. Στο χώρο να σημειώσουμε πως υπάρχει πρόβλεψη πρόσβασης ΑΜΕΑ.
Το κτίριο κατασκευάζεται σε οικόπεδο Εμβ.:566,69μ2 μέσα στο σχέδιο πόλης Βλαχόπουλου του Δήμου Πύλου Νέστορος.
Εσωτερικά το κτίριο αποτελείται από τρεις χώρους: τα δύο Εξεταστήρια – Γραφεία Ιατρών και την Αναμονή των ασθενών με λουτρό ΑΜΕΑ. 
Το κτίριο θα έχει τετράριχτη στέγη και ξύλινο στέγαστρο με επικάλυψη από κεραμίδια. Στο οικόπεδο θα τοποθετηθεί περίφραξη με στηθαίο από μπετόν και κάγκελα.
Ο περιβάλλων χώρος θα καλυφθεί με πλάκες πεζοδρομίου εκτός από τα σημεία στα οποία προβλέπεται φύτευση δέντρων.